Skip to main content

Day 02: KOGUM 2011

group perempuan =)

our name-tag
it's me
the boys
some of the team
Signboard =D
Galeri Seni UiTM Shah Alam
some stories;

1) wake up really early in the morning. HAHA early la sangat. walhal sama juga pun macam bangun di kampus. jam 5 pagi semua sudah mandi and get ready sebab mahu bersiap before 6 pagi. 5.45 pagi,Amira yang biliknya jauh di tingkat 6 ambil kami yang girls di tingkat 8

2) turun saja, kami yang pertama berkumpul. pelik juga sebab tak tahu actually jam berapa sebenarnya disuruh berkumpul. rasanya memang jam 6. tapi masih belum ada group yang lain. dek kerana kebiasaan hidup di kampus, harus tepati masa, kami bawa disiplin itu ke sana. 

3) actually, awal ni bukan apa, mahu berbaris cepat untuk breakfast. HAHA! datang awal, dapat makan awal, dan tak payah berebut. kan senang hidup =) 

4) masuk dalam dewan terus sudah "chop" awal-awal tempat duduk rombongan. and of course belakang sekali tapi dekat dengan pintu utama. supaya senang dong jumpa VVIP and VIP yang sampai. hehe

5) dengar ceramah from myHARAPAN sangat best. slot bercerita yang memang lain daripada yang lain. really like it. and sudah bertekad untuk join myHARAPAN one day.

6) ada lunch dan kami pun makan2, dan ronda UiTM Shah Alam. itu pun area2 yang dekat dengan Dewan Sri Budiman sahaja. jumpa Galeri Seni, sempat ambil duit di ATM Machine haha, and many more.

7) petang tu dengar ceramah from Naib Canselor UiTM and sempat dia jemput one of the famous penyair untuk bacakan kami puisi. sangat best, dan aku memang ada ambil video pun. cuma malas nak upload =p

8) rasanya kami tak minum petang pun, sebab terus bergegas untuk balik ke asrama bersiap untuk Majlis Perasmian KOGUM yang dihadiri oleh Perdana Menteri Malaysia.

so stay tuned, and to be continue.

Comments

Anakpakman said…
Assalamualaikum... boleh x minta video penyair yang buat persembahan tu? Masa KOGUM hari tu x sempat nak ambik video. boleh email x ke zaenal89@gmail.com

Popular posts from this blog

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …