Skip to main content

Day 04; KOGUM 2011

Our Timbalan Perdana Menteri Malaysia
Another picture of him
Rektor IPG
Delegasi IPG Kampus Tawau
ready to mansau2 Kuala Lumpur

finally, kami jumpa SOGO!
tunggu KTM sampai
tiba2 di Putra World Trade Centre. haha
some stories;

#1; Majlis Penutupan KOGUM disempurnakan oleh Timbalan Perdana Menteri Malaysia. sangat seronok! sebab dapat jumpa orang2 besar Malaysia

#2; kami terpaksa berebut untuk bergambar atas pentas tu, sebab kami kena bersiap less than two hours. time tu packing pun belum. and kami ada sikit fight juga dengan ada delegasi. haha tak puas hati sebab kami baris dulu, tapi dorang tutup barisan kami dan take picture.

#3; bersiap punya main cepat. sekali naik bas, kami terpaksa tunggu lagi other delegasi almost 2 hours. okay, kalau begitu, bagus aku tak payah terkejar-kejar kan =_='

#4; kami sampai KL dan check in di Kuala Lumpur International Hotel. sangat selesa dan memang muat untuk diri kami dalam hotel tu. share bed. satu katil dua orang. hehe

#5; after that keluar dari hotel cepat-cepat jalan. turun KL Sentral untuk isi perut dan lepastu cari SOGO

#6; most of the time kami sesat dan bingung haha~ tapi kalau tak sesat mana mungkin kami sampai jumpa PWTC kan =D

#7; even kami sempat makan MCD untuk supper even itu waiter sana MCD dekat area2 PWTC bikin sakit hati. hempas2 tray, lain order, lain yang dapat.

#8; sampai hotel, karaoke, buat RPH kejap, dan tidur dan ingat dunia.

stay tuned for my last KOGUM stories. esok baru update k =)

Comments

Popular posts from this blog

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …