Skip to main content

and perhaps, this is called sightseeing in Labuan?;

sudah menjadi kebiasaan untuk aku, kalau mahu balik Tawau sudah esoknya, malam mesti mahu sightseeing di Labuan. since Labuan ni, kalau malam entah mahu pergi mana melainkan ke Ujana Kewangan, kami pun pergi la ke sana. aku kalau ke sana, tempat pertama mesti tengok coklat.kalau mahu pergi tengok baju, and what-so-ever, memang bukan aku la tu =)

tapi, kalau tiada fulus, memang tidak terbeli juga apa-apa coklat. macam mahal ja semua. then beli coklat harga rm8.80, macam tidak berbaloi pula. so, cuci mata saja dan kenyang lah perut. actually, ramai juga yang pesan mahu minta belanja coklat, bukan lah aku kedekut ka apa, tapi fyi, aku ni masih study, so mahu belikan kamu coklat secara percuma, sorry banyak-banyak.belum masanya lagi. tunggulah aku sudah kerja, and kahwin sama orang kaya, boleh lah aku beramal jariah coklat kepada kamu yer.

dari menghabiskan duit beli perfume dan coklat yang memang sama sekali tidak berbaloi (mengikut aku, lah) so, aku pun pergi lah airport untuk jalan-jalan makan mcD. =) and agak terkejut sebab Old Town sekarang sudah buka di Labuan!!! yeah~ tapi, tak juga aku pergi makan sana. nasi lemak dengan harga rm10.50 sangat tidak berbaloi dengan rasanya. hahaha sebab di rumah hari hari mama masak nasi lemak yang lagi superb! tapi kalau sekali sekala mahu makan tu, and plus duit banyak, boleh lah juga bah pergi.


full house malam ni. unbelievable!
so, kembali ke tujuan asal, aku memang mahu makan MCD. haha selalu order double cheeseburger or quarter pounder, tapi this night mahu rasa pula Big Mac. dari dulu mahu tahu apa bezanya burger ni dari semua, so apa yang aku simpulkan, aku rasa aku suka lagi Big Mac. sebab sayur nya boleh aku makan, and tiada pickles!
Big Mac
all time favorite, fries
sangat puas hati sebab perut kenyang dengan burger. and sangat suka fries di McD berbanding di tempat lain. crispy, panjang2 lagi. weeehoooo! and please, bukalah francais di Tawau!!! jadi tak lah selalu mengidam  saja kalau di hostel

Comments

Mixhedryanson said…
mengidam la lagi lepas ni.. :P
ya la..
apa bole bwt..
bulan mei baru cuti.
sabar duhai hati~
wow labuan da ada old town..dulu pnah tinggal stahun kat sna, x pnah dpt rasa old town..wow ini membuatkan sy mau p labuan ni, jalan2 hehe..
hehehe bah marilah ke Labuan =)

Popular posts from this blog

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …