Skip to main content

Day 3: Lawatan Pengurusan dan Pentadbiran PJ;

then day 3, adalah hari yang paling best antara semua.macam haritu adalah yang paling best. HAHA ya la, first sebab pergi UMS, then 1B, then Sabah FA, then tengok bola! so, mari sambung cerita.

bergambar kenangan bersama pensyarah, pegawai bertugas and also semua student
Lawatan Ke Muzium UMS
and, kami diberi kesempatan untuk melawat konti radio. yeehaaa, ada Felix disana
Luqman dan En Faozi ditemuramah oleh Deejay. 
them =)
lepas dari UMS, kami bergerak ke 1Borneo for lunch. and as usual, aku buat gerakan solo. malas mahu pergi makan. sebab 1B mahal makanan! haha adalah lebih baik keluarkan duit untuk menonton wayang HIKAYAT MERONG MAHAWANGSA =D and memang sangat berbaloi rm6 aku kasi keluar. from 5 star, aku bagi 4.5 star. aku ketawa dan menangis seorang di cinema. haha pastu jam 2 baru lah menuju ke Sabah FA.

En Faozi, En Amir Kassan. and dari pihak Sabah FA: Encik Hasbullah, Encik David
Encik Adzhar, Cik Petronella (pemain bola sepak wanita Malaysia), and Encik Syazwan. 
SABAH FA memang sangat best! sambutan mereka adalah yang terbaik. sangat terharu. dan kami pun bersemangat lah tanya macam-macam soalan. sampai terlebih ni masa yang ditetapkan. kalau sudah bakal-bakal cikgu tu, memang banyak lah soalan. macam2 mahu tahu kan. Then kami terus ke Stadium Likas.sementara mahu tunggu perlawanan bola sepak mula jam 8, kami pun lepak saja buang2 boring. and lucky me, ada Ebi time tu exercise d trek

Ebi yang sporting.siap posing lagi
Me and Ebi =)
pastu, keluar makan kejap di Tanjung Lipat. and thanks to my friend sebab bawa keluar makan dan memang lama sudah tidak jumpa. and share2 cerita saja malam tu. balik dari makan, tengok match bola yang sangat best. Sabah under 21 vs Sekolah Sukan Bandar Penawar. first time tengok bola dalam stadium, dan suasana sangat gamat dan best. kami pun bersorak2 juga sampai mahu hilang suara. dan yang bangganya, Sabah menang dengan 4-0!

lepastu balik asrama, terus mandi, tidur, sangat exhausted! to be continued.....

Comments

Popular posts from this blog

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…