Skip to main content

Bina Insan Guru Fasa 5 PISMP Januari 2009;

Bina Insan Guru kami bagi fasa ke lima sudah berakhir dengan jayanya.ada dua peringkat, first ceramah mengenai Pengurusan Pendidikan. buat di dalam kampus saja. then jemput wakil dari PPD Tawau. sebab ceramah ni berkaitan tugas apa yang kami akan buat di sekolah kelak. pasal undang2 keguruan, bidang2 keguruang yang kami akan jumpa and so on.

Encik Mohamad dari PPD Tawau 

for the next day, which is today,kami pun pergi la ke Lahad Datu untuk lawatan Benchmarking di Sk Lahad Datu 2. perjalanan dari kampus ke LD, dalam 2 jam. so memang aku tidur sepanjang perjalanan. HAHA tidur tidak kesedaran diri, lepas tu bangun shawl sudah tunggang terbalik. kahkahkah, peduli lah eh. sampai saja sana sarapan, then masuk ke sesi pengenalan sekolah dan beberapa maklumat pasal visi dan misi skolah.

Guru Besar Sk Lahad Datu 2 dan Ustaz Ziyad Penyelaras BIG
lepas siap dengar semua tu, kami keluar dari Bilik Gerakan dan buat lawatan keliling sekolah. memang ramai murid di sini. ada dua sesi. so kemana-mana anda pergi, akan ada murid. HAHA. dan yang syoknya semua suka bergambar. wah, apa lagi, sudah murid suka, kami lagi double triple suka bergambar. so, ada beberapa gambar yang dapat aku share masuk dalam blog. selebihnya, dalam facebook =)

me and Heidi with murid yang ambil bahasa tamil

sebahagian student PISMP SEM 5 dengan murid sekolah
classmate (girl only) with Azilah's mom
Syukri, Afif, Barbara, Me and Maznah
sempat ambil peluang buat photoshoot dalam 5-10 minit. HAHA. ini memang tidak di plan. tiba2 kami berlima ambil peluang bergambar. ni area PKG Lahad Datu. rasanya, ini adalah pertama kali aku ambil gambar dengan budak PISMP Pemulihan sedangkan 4 tahun sudah bersama-sama di kampus.

cam-whoring no matter where I go. ahaks!

my fave picture of the day; Nelly and her daughter-to-be. hahaha
and satu perkara paling best pergi sekolah ni, adalah cari murid yang look alike macam kita. tengok yang mata besar, rambut curl, terus cakap murid itu anak Nelly. haha pakai songkok, alim, terus anak si Amirul. then yang bulat2 semacam, of course dorang cakap anak aku. HAHA sabo je la.

Comments

Aly89 said…
Sempat lg kmu b'gmbr2 ar..
Anyway, kirim slm sm Heidi, dr Ashley IPGaya blang...:)
wokeyh =)
will tell her later~

Popular posts from this blog

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Asrama Terbuka IPG Kampus Tawau;

last week, kampus kami mengadakan Program Asrama Terbuka. which is antara program yang julung kali diadakan sepanjang aku 4 tahun berada di kampus ni. pengisian program ni adalah melawat bilik kawan anda, tak kisah girls or boys, makan-makan, and so much more. just let the picture talk =)
maybe next year boleh buat lagi, haha cuma if di buat lagi, i will lock my room. haha =p