Skip to main content

Jumaat yang mulia tapi sangat average untuk aku;

Our friday seems a lil bit average. HEHE nothing much yang best. awal pagi, since smua kunun ada macroteaching prepare la pergi Bilik Macro lepas breakfast. sekali rupanya, all of our lcturer sangat busy dengan program, so kelas tiada. dan inilah hasil bila kelas dibatalkan. masuk kelas, tengok Green Hornet kejap, pastu entah buat apa, aku lupa. yang aku tahu memang sangat membuang masa and plus, tiada elektrik!

Rina, Wanti, Path, Helika
mereka comel
sexy pose, i think! ;)
Ustaz Amirul Asyraf
later at night,me, nurul, mira and azhar (once again) keluar untuk tengok wayang. tajuknya: SANCTUM. sangat bikin trauma, sangat tak boleh bernafas dalam panggung. dapat rasa tu kegelapan, kesempitan and so on. actually, kami tak plan mahu tengok wayang apa. sekali tgok dengan poster ada Sanctum. pengarah bagi Titanic and Avatar, oh, terus dalam kepala hotak, mesti best punya ni kalau James Cameroon punya filem. mesti macam Avatar.

sekali!!!!!!!!!!!!!!! movie tu langsung tak macam Avatar,jauh sekali cinta-cinta macam Titanic. tapi ekspedisi gua. haha! sudah lah aku memang fobia pada kegelapan dan tempat sempit, salah movie aku tengok. aku memang tak boleh bernafas, and ampus berabis tengok ni movie. tapi siap menangis juga lah. sangat drama ni movie.touching eh~

balik dari tengok movie, kepala masih dalam mood Sanctum. kalau boleh, besok tak mahu ingat lagi. memang bikin trauma dan menakutkan. tak dapat dibayangkan if aku berada di tempat geng ekspedisi gua tu. grrrr, okay, not to forget, aku sajikan menu makan malam kami, warung di belakang cinema

Sweeet Sour Fish, Nasi Goreng Special, Nasi Goreng Ikan Masin

p/s: since suka betul ambil gambar makanan, why not, aku try buka blog pasal makanan yang ada di Tawau sekali bagi review harga, keselesaan, and so on. Amira and Nurul, let's make this food blog happen! =)

Comments

AJK DOKUMENTASI said…
Assalamualaikum, kak Teja. Make it real...Tawau Food Blog...saya tunggu tau...hehehe...
hahahaha kalau tiada bajet susah juga ni~

Popular posts from this blog

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …