Skip to main content

Day 4: Lawatan Pengurusan dan Pentadbiran PJ;

Hari ke-4, dan bermaksud hari terakhir. huhu tak sangka, dah habis lawatan kami. and for sure too many things yang aku dapat. susah mahu explain guna perkataan, tapi biarlah aku saja yang tahu. banyak benda yang buat aku berfikir, not only pasal pengurusan sukan tapi about my life.

berkumpul dengar post-moterm terakhir dari Luqman.
and with my favorite madam in my campus right now,Madam Shikin
and kami bertembung dengan group dari Ip Keningau! Radzi, Khay and Me =)
Adilah yang maintain kurus, and Me yang mengembang selalu. ahaks!
it's time to go back. satu bas menuju ke Tawau and satu lagi dihantar ke Wawasan Plaza
Burger King with Rosaimi and his girlfriend, Dayang =)
a million thanks to Dayang and Rosaimi sebab help me tadi. ambil di Wawasan Plaza and also spend makan Burger King lagi, baru hantar ke stesen bas Menumbok.thanks guys! dan begitulah habis lawatan PJ aku d KK and balik ke Labuan guna jalan laut. ombak sangat hebat. sakit badan duduk di speedboat.muka pun basah kena air sebab masuk dalam boat. sekali buka internet, rupanya ada Tsunami di Jepun. omaigod, maybe ombak tadi di lautan adalah tempias2 dari di Jepun kan.

let's pray for Japan, and of course to Hello Kitty there ='( please please please be safe

Comments

wana said…
fuh~
nasib x jadi p labuan hari ni...
ombak kuat rupa nya.. effect dari jepun tu kan...

sedap nya BK.. aku mau juga.. tmbh sedap lagi lau kena belanja kan...
yaa... kalau maw p jg..gna lah flite hehe kalau kena blnja, smua pn sedap =)

Popular posts from this blog

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …