Skip to main content

thanks to Amira and Azhar for the night;

tonight, pergi makan2 with Amira and Azhar. really tidak dirancang. time dalam bilik, aku tengah khusyuk2 online, Amira ketuk pintu, dan ajak keluar makan. muka aku memang blurr sebab tiba-tiba diajak, then dia cakap "it's on me", so apa lagi keluar lah. rezeki jangan ditolak, bala jangan dicari adalah pepatah yang sesuai dipakai yer pada malam ini. whahahaha!

sampai di bandar, decide first makan di Sabah Chicken Rice then Azhar cakap why not kita cuba makan di Kak Midah Cafe. mula-mula sangat ragu2, ya la, tak pernah cuba, mana lah tahu x sedap. sekali kami datang dan merasa menu2nya, sangat superb! harga ngam, kuantiti makanan lebih, and also rasa dia memang ngam di lidah aku.

tak puas makan tu, kami singgah makan di Indo Cafe. which is, sangat popular dengan Pisang Goreng Cheese yang sangat best dan mouth-watering orang putih bilang. sudah outing begini, terus lah menikmati segala-galanya dengan hati yang terbuka. there's nothing much left to said, just enjoy picture yang disnap oleh Encik Nikon, and plus sempat juga aku edit sambil tunggu kain aku siap bercuci di mesin. ngee~
rock the night! Amira, Azhar, and Me =)
Our Dinner at Kak Midah Cafe area Hotspring Tawau
Pisang Goreng Cheese and Pisang Penyet
Azhar Arsad
p/s: aku hanya KETAWA TERBAHAK-BAHAK sepanjang keluar dengan mereka berdua!

Comments

aireeNaneza said…
makanan d kak midah mmg sgt sedap...kamu tinggal luar ka teja??
hehe ya.. nnt praktikum stay umah mak long je. mira stay hostel and azhar tnggal d umah dia

Popular posts from this blog

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …