Skip to main content

Day 2: Lawatan Pengurusan dan Pentadbiran PJ;

so, continue lagi lawatan kami untuk hari kedua. bangun dalam jam 5 pagi. sebab perlu ambil turn untuk mandi. ya la, tandas cuma ada 2. tapi kami ada 25orang satu bilik.then, sarapan di dalam bilik. ajk makanan yang atur semua. so, sampai saja makanan terus ngap ngap ngap.

tempat pertama kami pergi ialah Pusat Ko-Kum Sabah di Kem Malangang di Kiulu, Tuaran. so, let's the picture talk everything

murid di SK Malangang yang minta diambil gambar, so cute! ;)
Datu Roslin Datu Siabok, Pengarah Pusat Ko Sabah
Mendengar taklimat mengenai Pusat Ko
One of the facilities in Pusat Ko
Gambar kenangan bersama Jurulatih Pusat Ko dan Pensyarah
then, after dari Pusat Ko, makan lunch di Simpang Berungis. tapi aku tak turun lah. stay dalam bas. sebab time ni entah kenapa aku mengalami pening dan mabuk darat yang berabis. mahu muntah ja rasanya. pastu menuju ke IP Gaya untuk ambil budak2 pj yang sama batch dengan kami untuk friendly match futsal.

Boys: IPG Kampus Tawau & IPG Kampus Gaya
Girls: IPG Kampus Gaya
My favourite shot for Day 2. Mus and Rachel
and after that friendly match, kami terpaksa ke Suria Sabah dulu. sebab jalan tengah sesak di KK. so kena la balik dalam jam 7 malam gitu. then yang ini pun, aku buat gerakan solo kejap. pastu pergi Times terjumpa dorang Wanti, then craving berabis sama big apple, terus buat gerakan solo lagi makan2. tapi dalam tu ada budak2 sains, so, join lah lagi dorang

bibir hitam dek coklat! haha

to be continued..

Comments

Popular posts from this blog

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …