Skip to main content

Practicum Dairy-Day 01;

as u know, this is my very first time pergi sekolah dan akan berpraktikum selama 1 bulan. nama sekolah aku SK Bandar Tawau 2.bangun pagi, sangat nebes. dup dap dup dap. HAHA aku rasa debaran akad nikah tak macam ni kot (beh, mcm pernah merasa degupan akad nikah!)

aku bangun jam 5 pagi. terus pergi mandi. then bersiap-siap. pakai fair and lovely, eseh, gara-gara sunburn berabis lah sudah ni kasi putih muka, mekap2 sikit, tak payah tabal2 karang nampak maknyah bulat saja di sekolah. pastu, aku kena hantar oleh pak long ke area Taman Semarak. bukan sekolah aku disitu, cuma aku kena tumpang dua orang kakak kpli yang sama-sama praktikum di sekolah aku juga. jadi sekali jalan pergi sekolah, and plus,aku kan memang ada masalah transport! =(

sampai di sekolah, ngam-ngam juga si Seri sampai. so, aku punya nebes kurang sikit. kami masuk dalam pejabat, tunggu mahu daftar sama GB and also jumpa PK 1 mintak jadual kunun. ngam-ngam juga assembly mahu mula, kami pun keluar la juga. and hey, time ni la ba juga harus perkenalkan diri. HAHA serius, time ni suara aku macam ayam tersepit pintu.

"Assalamualaikum kepada GB, para guru dan semua murid2 *ada pending dalam 3 saat,baru aku sebut, nama sekolah, bolehnya aku lupa HAHA*. Nama cikgu Nur Izzatie Nadia Binti Subri *konfem time ni murid aku kepelikan, apasal panjang bebenor la ba juga nama cikgu ni* kamu semua boleh panggil Cikgu Izzatie.Cikgu akan ajar Pendidikan Sivik dan Kewarganegaraan dan Kajian Tempatan untuk tahun 4 atau tahun 5, dan cikgu minta semua boleh bagi kerjasama* HAHAHA NAAA! minta kerjasama kunun aku. wahahaha*

pastu aku kembali semula ke tempat duduk aku, sambil blur2,dan kesakitan perut ku alami hilang begitu saja. ceh, aku fikir keracunan makanan awal pagi, rupanya sakit perut nervous! ngok ngek tul.

Perhimpunan Pagi
and aku balik-balik ketawa saja time perhimpunan, memang aku ni susah betul mahu serius. sebab aku rasa mereka semua sangat lucu dan naif. still remember lagi kejadian tadi time perhimpunan. ada sorang cikgu tu gitaw kawan dorang kena musibah kebakaran,so diucapkan "takziah". nampak budk lelaki baju hijau tu, dia tepuk tangan punya main kuat and konfiden, sekali dia tengok smua tak bertepuk, rupanya dia salah tafsir. bukan TAHNIAH, tapi TAKZIAH. aku ketawa tengok dia,terus dia malu-malu =p

my practicum-mate! 
and kerana belum breakfast,menuju lah ke kantin. tengok tengok makanan yang akan dijadikan favorite selama sebulan. hey hey, Seri jumpa sudah ayam goreng sedap selain di Medan Selera. HAHA konfem pagi-pagi, bertenggek di kantin makan ayam goreng dulu.

after dari kantin, kami di bilik guru, sampai balik. tiada buat apa-apa melainkan cerita-cerita. itu saja cerita praktikum day 1 aku. awesome, tak? hm, belum dapat jadual lagi, belum tahu sapa guru pembimbing, belum ganti kelas mana-mana lagi, and malam ni belum buat RPH and belum buat ABM =) should I be happy with that.

later at noon, they picked me up in school. my abang-abang (nizam,abg dafi and abg adrian). keluar pergi makan di Sabah Chicken Rice and bincang pasal adalah something yang malas mahu share sini blog.

Nizam
Abg Dafi
Abg Adrian
balik rumah lepastu, bergegas balik ke kampus untuk submit assignment yang due date hari ini. then, ambil barang yang tertinggal, dan antaranya ialah my kasut untuk ke sekolah tiada. HAHA gila kan. tadi nasib baik nurul kasi pinjam kasut, so ada juga mahu dipakai. esok, boleh sudah pakai kasut sendiri ke sekolah. 

stay tuned,cerita Day 2 di sekolah! 

Comments

dah update jg..hehe
http://ezurah.blogspot.com/2011/03/kembara-30-hari-menjadi-guru-praktikum_21.html
malcom said…
" kamu semua boleh panggil Cikgu Izzatie.Cikgu akan ajar Pendidikan Sivik dan Kewarganegaraan dan Kajian Tempatan untuk tahun 4 atau tahun 5, dan cikgu minta semua boleh bagi kerjasama* HAHAHA NAAA! minta kerjasama kunun aku. wahahaha "

hahahaha. ntah napa ketawa berabis aku bila baca nie ayat tau. kakaka. Sivik-cikgu, betul kan tindakan aku kalau ada budak lain pukul aku, aku pukul balik ?
KT- cikgu, muka bumi gunung kinabalu rata kan ?
xDDDDDD

pa2 pun, gud luck ajar budak2 skolah rendah. jgn lupa ajar dorang b'cinta yaa. hahaha. :)
malcom.
cis kau taik! haahahah sapot dong kwn mu ni pergi skolah... hahaha ko follow la aku pnya crita slalu. maybe smua pnuh stress ja tu.

x pyh d ajar, dorg lebih terer bercinta =p

Popular posts from this blog

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …