Skip to main content

quack quack here, moo moo there;

sejak aku pergi sekolah ini, and bukan itu sahaja, a week before masuk sekolah iaitu waktu cuti, aku rasa aku macam tak cukup tenaga, tak cukup masa, and so on. banyak betul yang aku fikirkan sampai aku rasa oksigen tak cukup masuk dalam badan! and membuatkan aku rasa sangat tension, dan kuat membebel dan merungut. sangat tidak baik kepada perkembangan diri aku. no, no, no!

#1; kalau kamu sedar dengan tajuk entri aku, memang kamu akan ketawa. aku tulis before this Practicum Dairy.haha sedangkan sepatutnya Diary! aish memang pening sudah aku sampai tak sedar aku boleh salah begitu.

#2; I received a phone call from my friends. instead dengar masalah dia, dia dengar aku membebel pasal sekolah. haha bukan aku tak suka pergi praktikum, cuma entah lah. ada saja yang aku mahu rungutkan. benci betul aku rasa dengan diri sendiri

#3; kalau di bilik guru lagi, aku rasa aku bercakap, berungut, bernebes sendiri2 saja, dan terpaksa lah si Seri dengar setiap hari apa yang aku cakap.

#4; aku tiap malam kena fikir apa mahu buat esok. games apa, aktiviti apa, rph macamana. and aku rasa badan sangat penat. otak sangat tak boleh fikir dengan baik

#5; not only that, ada saja aku print setiap malam. haha ada saja yang aku lupa. padahal sudah juga buat check list. 

#6; kepenatan aku tadi memang tak dapat ditolong lagi. balik saja dari sekolah, terus aku mengampai di katil sampai ke maghrib. tak sedar langsung okay. penat betul

#7; and malam ni aku kena print satu kerja khas aku. then pastu google cari aktiviti di kelas. since esok aku kena masuk kelas cuma belum ada RPT,so tak lah mengajar lagi tu

#8; in 10 minutes, aku mahu tidur sudah. bye bye!

Comments

Popular posts from this blog

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Asrama Terbuka IPG Kampus Tawau;

last week, kampus kami mengadakan Program Asrama Terbuka. which is antara program yang julung kali diadakan sepanjang aku 4 tahun berada di kampus ni. pengisian program ni adalah melawat bilik kawan anda, tak kisah girls or boys, makan-makan, and so much more. just let the picture talk =)
maybe next year boleh buat lagi, haha cuma if di buat lagi, i will lock my room. haha =p