Skip to main content

Dua Cerita, Satu Entri;


yes! aku sangat believe dengan quote ni. why do we have to be so serious dengan life? kita memang perlu cheer up. ya, memang ada masa mau stress, mau down tu feeling, biasa la dengan work yang bertimbun, college stuff, apa lagi kalau perempuan, ada beberapa hari tertentu confirm mood akan swing. tapi kalau sudah HARI HARI PUN EMO, itu lain sudah. there's no such thing in life untuk di emokan. orang kasi stress kita, biarlah dorang. orang kasi sedih kita, ba jadi kenapalah? satu perkara mau diingat 'dorang tidak kasi makan kita ba' dari sendiri-sendiri ber-emo, bagus cari alternatif kasi gembira diri. mungkin ada yang cakap, this is my style, inilah diriku sebenar, orang nda suka peduli la dorang. HELLO?! ko hidup di dunia ni sendiri saja ka? tidak kan. kalau kau emo, kau jangan kasi orang emo dengan perasaan kau pula. once again, kau serius macamana pun dalam dunia, tiada siapa pernah survive pun. semua akan pergi juga bertemu Ilahi.
 
Cerita kedua: FERI WAWASAN PERDANA TERBAKAR!


Feri Wawasan Perdana terbakar tadi. omaaaii. aku tahu pun lepas mama share gambar dari facebook untuk aku. punyalah terkejut. perkara pertama aku terfikir is Abah. ya la, abah is on his way balik Labuan harini. risau terus ni. nasib baik kebakaran ni berlaku masa awal pagi. tiada kereta dan orang di dalam. phewww. ni kali kedua la malapetaka berlaku di Labuan dalam tahun ni. #PrayForLabuan

*gabung dua cerita dalam satu entry. kekekekekekkee =D

Comments

Popular posts from this blog

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …

Lawatan Benchmarking Bina Insan Guru Fasa 6

so, ini adalah Bina Insan Guru kami yang terakhir before menamatkan hidup sebagai guru pelatih di kampus. tapi ada tinggal satu lagi iaitu ceramah yang akan diadakan dalam minggu depan. well if Bina Insan Guru memang macam-macam aktiviti ada. kebanyakkannya semua memberi input dan pengajaran yang baru buat aku,tak kira lah dari segi apa sekali pun.
kami bertolak seawal jam 7.15pagi dari kampus ke SK Holy Trinity. pemilihan sekolah ini pun berdasarkan kriteria program BIG kali ini iaitu benchmarking guru cemerlang. bersesuaian pula pemilihan guru cemerlang itu adalah bekas pensyarah jabatan kami sendiri iaitu Encik Santhiran a/l Arumugam.
entri kali ini penuh gambar, so just go with the flow with me everyone;




sekolah ini super duper cantik! and sangat sesuai untuk ambil ambil gambar, so aku pun tak lepaskan peluang la juga untuk snap kan.





bila tamat Bina Insan Guru ini selalunya kena buat refleksi. haha erk, belum mula pun buat =_='