Skip to main content

My De Suprise Birthday;

entri kali ini merupakan entri yang sepatutnya di buat beberapa hari lalu lagi, tapi disebabkan tukang penulis punya laptop mempunyai masalah, dan juga busy la sangat, makanaya dengan bantuan laptop Seri dapat lah entri ini ditulis. 

first of all, sorry Rachel sebab lambat buat entri pasal bday ko. haha utk pengetahuan semua, Rachel adalah best friend aku and plus orang yang paling rajin suruh aku update blog. haha kira dia la ni, antara penyumbang semangat untuk aku terus kekal menulis benda yang merepek disini.

aku dan wanti memang plan mau buat surprise bday Rachel lain daripada lain. al-maklumlah kalau buat ngam2 hari bday  tu terlalu klise ba orang bilang. so sengaja buat sehari lebih awal. tapi perjalanan menuju ke surprise bday nya ini sangat lah tragik. haha 

#1; plan mau bawa Farhana beli kek. tapi since dia balik, so, kami terpaksa kasi tangguh bday clbration tu.  sedih juga lah. huhuhu tapi lepastu Farhana jadi balik juga pada hari kejadian. see, kalau sudah mau buat benda baik,Allah memang akan bagi jalan =)

#2: lepastu dengar cerita itu kek siap terbalik dua kali lagi gara2 Farhana break mengejut demi mengelak kereta. ish sapa lah pemandu yang bikin panas tu. grrr!

#3; malam tu pula ada penutupan minggu gerko. so plannya, balik dari tu pura2 konon mengajak si Rachel tengok wayang di bilik. haha part paling lucu, plan tengok wayang jak, tapi Rachel siap tambah lagi mau menggoreng cucur bilis la, apa la. haha! 

#4; sampai asrama, kelam kabut lagi, siapa yang mau ambil kek dari kereta. al maklumlah risau si Rachel keluar masuk bilik. karang terkantoi susah juga kan. at the end, si Otai juga jadi mangsa. on the way ambil kek, boleh lagi alarm berbunyi. haha adeii

#5; mula2 suruh dorang Otai dan Farhana tunggu di bilik TV yang dimana TV nya tak boleh buka sebab suis rosak. hahaha! jadi kunun tunggu hint dari kami, if di sms naik, baru naik. so, aku pun panggil la Rachel pergi bilik. sekalinya, si Rachel ni sakit pula tonselnya.

#6; naaa! bertukar lagi plan. mau tak mau terpaksa lah men serbu ja biliknya sambil bawa kek dan nyanyi2. haha dan begitulah surprise bday Rachel berlaku. yehhaaaa

#7; as usual, sesi peluk2 berlaku, potong2 kek, wish2, lepastu sesi ambil gambar, dan melepak =)

My De @ Rachel. sorry satu saja gambar dapat diupload. yang lain semuanya censored. haha you know, perempuan asrama punya attire? well then, good kerana memahami =p
HAPPY 23rd BIRTHDAY MY DE.
Semoga Happy Selalu.
And please please please move on!
I love you! =)

Comments

Popular posts from this blog

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …