Skip to main content

Oh aku samurai, kau burger;

tajuk entri boleh tahan mengarut, kan?

hello guys! 

kelmarin, actually tak plan pun nak keluar ke bandar. sebab siap aku dah take away mee kari lagi balik asrama. untuk makan malam katanya. almaklumlah nak makan kat kafeteria umpama mencurahkan air ke daun keladi. haha mengaitkan kafe dengan peribahasa gitu. sekali hampeh mee kari penuh dengan udang dan sotong, dan kedua2 jenis makanan ini tidak akan ku makan. aku mencik mereka! haha kerana mereka, aku allergik dan resdung pun berleluasa. tengahari tu dah fikir kena turun juga kafeteria ni untuk beli ayam goreng yang super duper mahal dan juga telur dadar.

macam ada hikmah juga beli mee kari yang tak boleh makan, rupanya akan ke MCDONALD untuk membaham samurai burger. dulu before balik Labuan ada juga cari, sekali datang out of stock. nasib baik mak jemah tak kempunan tau. dan mee kari itu disedekahkan lah kepada pakcik sekuriti. kerana sedekah itu amalan mulia =p nak dibuang membazir. kerana ianya perbuatan syaaaaiitttttoooonn. *nilai keagamaan*

dalam masa yang sama, aku pun terus nak turun untuk servay hotel dinner batch kami. our last la dinner dan gathering reramai tu. sob sob sob =( memandangkan itu yang last, so kena lah cari tempat yang selesa untuk semua hadirin dan hadirat. senang juga nak bersedih dan bergembira. apa apa pun, lepas ni ada banyak kerja menanti untuk dinner. huk huk huk. 

rasa nak menangis dapat makan samurai burger. huwaaaaaaaaaaaaaa
masa tu sengaja makan pelan pelan. haha takut habis cepat kan. sambil menikmati sos manis dan daging yang empuk itu. keempukan daging itu sampai rasa nak baring atas daging? erk? sampai begitu sekali. haha *kau ingat fast food ni bagus ke untuk kesihatan? semestinya tidak* tapi tahulah perut ai ni, dah tertahan nafsunya nak membaham daging. huahuahua

p/s; bakal laki ai nanti mesti kuat makan. yang makan sikit2 tu, boleh blah. tak best sehidup semati dengan orang yang tak kuat makan. hahahaha!

Comments

Popular posts from this blog

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …

Lawatan Benchmarking Bina Insan Guru Fasa 6

so, ini adalah Bina Insan Guru kami yang terakhir before menamatkan hidup sebagai guru pelatih di kampus. tapi ada tinggal satu lagi iaitu ceramah yang akan diadakan dalam minggu depan. well if Bina Insan Guru memang macam-macam aktiviti ada. kebanyakkannya semua memberi input dan pengajaran yang baru buat aku,tak kira lah dari segi apa sekali pun.
kami bertolak seawal jam 7.15pagi dari kampus ke SK Holy Trinity. pemilihan sekolah ini pun berdasarkan kriteria program BIG kali ini iaitu benchmarking guru cemerlang. bersesuaian pula pemilihan guru cemerlang itu adalah bekas pensyarah jabatan kami sendiri iaitu Encik Santhiran a/l Arumugam.
entri kali ini penuh gambar, so just go with the flow with me everyone;




sekolah ini super duper cantik! and sangat sesuai untuk ambil ambil gambar, so aku pun tak lepaskan peluang la juga untuk snap kan.





bila tamat Bina Insan Guru ini selalunya kena buat refleksi. haha erk, belum mula pun buat =_='