Skip to main content

the break up and vice versa;

Amaran; entri kali ini agak memang jiwang dek kerana cuaca di tempat penulis mendung dan tidak menceriakan lantas si penulis terbuai buai dengan perasaan lalu tercetusnya idea menulis sebuah entri yang penuh dengan kejiwaan. aisehmen.

siapa yang pernah in a relationship tu for sure pernah lalui satu fasa yang paling dibenci, ditakuti dan paling sakit sekali iaitu fasa break up. yang tak pernah bercinta, memang lah tak pernah. yang masih bercinta dan belum pernah break up (your first love kan), syukurlah. minta-minta dijauhkan dengan fasa ini. 
.
berada dalam fasa ini, absolutely bukan sesuatu yang mudah. even after the break up, still ada sisa sisa cinta or kenangan yang masih melekat dalam kepala otak. try macamana sekalipun, ianya tetap ada. cinta mungkin akan hilang, tapi memori dan kenangan itu tetap ada.

as for me, break up is not easy as it seems and said. even untuk move on rasanya sangat susah. i still remember my previous relationship, i built it sebab aku mau lari dari kenangan dengan yang beforenya. mau cepat2 cari lain, supaya senang mau kasi lupa. yes, for a month and two gitu, memang lah happy. happy sebab finally you get rid from the person who left you, tapi actually deep down in my heart, i know he is still there even time tu i was on the relationship with the new one.

and I don't want to keep holding on while you are already move on with your life.
yes, I cheated myself and him. because I think that's the best way for my life. *on that moment*

but then, I never thought things will be complicated like now. I choose to remained silent and keep quiet about my feeling. I choose to be single and let the feeling locked in my heart. no one should know that. and neither do him. even though I told my feeling, will it make any difference? will there any second chance? I'm afraid of the answers, I'm afraid to be hurt again.


until now, aku tak buka mana2 hati aku untuk orang lain. untuk terfikir pun tidak. biar lah begini. even aku pilih untuk end any conversation yang lead untuk romance. aku betul betul belum ready. tipu kalau aku cakap aku tak cemburu tengok kawan2 yang lain bahagia, tapi bila fikir balik, mestikah seorang lelaki akan buat bahagia? can't I be happy on my own?

aku letak semuanya atas takdir. aku percaya kalau ada jodoh, ada lah tu. maybe masa belum sampai, tapi for sure ada. Kun Fayakun. Insya Allah. I still believe in love tapi for now, hmmpphh, I don't know. apa apa pun, atas semua orang yang pernah menyakiti, aku tak letak dendam. sedar atau tidak, kerana yang menyakitkan itu yang meletakkan aku kuat seperti ini.

=')
ku akhiri entri kali ini dengan lagu terbaru dari Pink-Try;

But just because it burns 
Doesn’t mean you’re gonna die 
You’ve gotta get up and try try try 
Gotta get up and try try try 
You gotta get up and try try try

p/s;even if it's hard to get up and move on, you should, try try and try! have faith.

Comments

SimplySeoul said…
I've been there, done that. It's not easy.... i know dear :(
yea. overall, all you have to do is to be strong.

Popular posts from this blog

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …