Skip to main content

Jumaat yang sedang sedang saja kali ah;

hujan rintik rintir, air bergelora. harini mood happy sebab berjaya melawan kemalasan diri untuk turun ke kuliah. alasan rajin? haha sebab ai lapar tau. bangun pagi terus teringat pasal mee goreng + sosej yang dimakan dalam plastik. macam di sekolah tu. nikmat feeling oo makan dalam plastik. mau tau kenapa? bukan sebab plastik tu bikin sedap, tapi macam back to the school moment gitu. 23 tahun, masih tak dapat terima hakikat diri sudah mau jadi cikgu. haha ai kan masih muda. masih happy2 sakan lagi macam doraemon. ang ang ang.

harini pakat dengan geng2 tak mahu masuk kelas. ya la, masuk kelas bukan belajar pun. buka laptop, online, main game, tengok runningman. at least, kalau di library boleh la juga belajar, buka buku, puiiiiiii angan angan. di library pun sebenarnya buat benda yang sama dalam kelas cuma lebih selesa dan kondusif sebab ada aircond. lalalalala

okay, gambar di atas tiada kaitan sama entri. macam tak biasa kan, ai kan suka upload gambar yang memang tiada kaitan sama cerita. kalau ada yang mahu tau juga apa yang digambar ni let me tell you bebeh. ada laptop aku yang skin nya mau tercabut sudah (sengaja tak beli baru, sebab skin laptop mahal ba, tak padan2 dengan corak, huahuahua, demand!), ada extension RACHEL, ada headphone RACHEL, ada charger laptop RACHEL. ngeh ngeh ngeh. saja highlight nama Rachel besar2.

CYeeelll, u terharu tak ai letak nama u besar dalam blog ai? ai tau u terharu. nanti belanja ai kuek coklat yang fluffy di medan selera ah. pelis pelis pelis. nanti akan ada entri khas pasal kuek kueh coklat yang mantap di medan selera. tunggggggggggggggggguu. seriously, sadap!

oh, ternyata makanan sedap dan diriku tak dapat dipisahkan.
umpana irama dan lagu.
ikan di laut, asam di darat, dalam periuk bertemu juga (ada kaitan ka?)

malam ni we all ada dinner dengan Jabatan Kajian Sosial dan junior2 sekalian. farewell dinner gitu. ai tak sabar nak makan ni. plan harini tak mau duduk dengan yang gems gems, nanti tinggi persaingan. nak duduk dengan orang yang makan sikit, supaya kurang persaingan berlaku dan ai yang control semua makanan. yeaazzzzzaaaaaa. once again, cerita makan lagi =="

Comments

Popular posts from this blog

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …