Skip to main content

100 truths of me;

1. Real name : Nur Izzatie Nadia Binti Subri
2. Nickname : Zati, Nana, Teja
3. Zodiac sign: Leo
4. Male or female : Female
5. Elementary school : Sk. St.Anne, Labuan
6. Highschool : SMK Labuan
7. College :Institut Pendidikan Guru Kampus Tawau.
8. Hair colour : hitam berkilau dan lebat gitu.
9. Tall or short : tidak tinggi, tidak juga pindik ni
10. Sweat or jeans : both! kalau pakai sweat dan jeans sekali, baru best
11. Phone or Camera : both! cannot live without this two gadget
12. Health freak : dulu, tidak. lately, yes! since bertimbun sudah penyakit menghinggap
13. Orange or apple : erkkk.. xsuka dua2 ;p
14. Do you have a crush on someone? : i do.
15. Eat or drink : dulu,eat more. now drink a lot of water
16. Piercings : di telinga seja
17. Pepsi or coke : pepsi. sebab lebih manis

HAVE YOU EVER ? :
1. Been in an airplane : of course. selalu balik Tawau guna airplane
2. Been in relationship : currently.
3. Been in a car accident : nope,Alhamdullilah
4. Been a fist fight : mmmmm..nope

FIRST & LAST :
1. First household chores : emm..masak nasi. hehe 6 tahun kot time tu.
2. First best friend : Ika :) dulu, kini dan selamanya
3. First award : anugerah Nilam. darjah 3 time tu. dulu rajin baca buku, sekarang, entah lah ;/
4. First crush : sama tu hantu casper. haha sangat handsome d mata ku time darjah 6
5. First word : kwang3x. mana la aku taw. nanti lah tanya my parents
6. First section : hmm..ni aku tak faham sikit ni. next question~
7. Last person you talked to in person : Seri "meto2, pinjam external."
8. Last person you texted : luqman. aku suruh dia bawa external p surau
9. Last person you watched a movie with :with Wanti
10. Last food you ate : pisang goreng.
11. Last movie you watched : Bangkok Traffic Love Story *balik2 tngok, lucu!*
12. Last song you listen to : Jessica Jarrel: key to my heart
13. Last thing you bought : goreng pisang 30 sen. haha
14. Last person you hugged : before balik tawau. my parents

FAVOURITE :
1. Food : right now, prosperity burger. craving eh!
2. Drink : tea C ping.
3. Bottoms : jeans
4. Flower : roses
5. Animal : hamster!
6. Colour : pinkish
7. Movie : my sassy girl (english version)
8.Subject : kalau dulu,english. but skrg ni anything yang pasal social science lah

(Put an X in the bracket if yes)
1. [x] falling in love with someone.
2. [ ] celebrate Halloween
3. [x] had your heart broken
4. [x] went over the minutes/ texts on your cellphone
5. [] had someone question my sexual orientation
6. [ ] got pregnant
7. [ ] had an abortion
8. [x] did something i regret
9. [x] broke a promise
10. [x] hide a secret
11. [ x] pretend to be happy
12. [x] met someone who changed your life
13. [x ] pretend to be sick
14. [ x] left the country
15. [x] try something you normally wouldn'try and liked it
16. [x] cried over the silliest thing
17. [x] ran a mile
18. [x] when to the beach with your best friend
19. [x] got into an argument with your friend
20. [x] hated someone
21. [x] stayed single for a whole year

CURRENTLY :
1. Eating: karipap kentang
2. Drinking : mineral.
3. Listening to : ungu-dirimu satu
4. Sitiing or laying : sitting
5. Plan for today : tidur hahahahaha
6. Waiting : ELAUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUNNNNNNNNNNNNNNNN

YOUR FUTURE :
1. Want kids ? : of course
2. Want to get married : yeapppp!
3. Career : teacher-to-be

WHICH IS MORE ATTRACTIVE (CHOOSE ONE) :
1. Lips or eyes : eyes
2. Shorter or taller : taller is better.
3. Romantic or spontaneous : both!
4. Nice stomach or nice arms : hmmm..x kisah
5. Hook -up or relationship : Relationship
6. Looks or personality : Personality

HAVE YOU EVER :
1. Lost glasses/contacts : ya. termasuk lubang tandas ;p
2. Snuck out of a house : nope
3. Held a gun/knife for self defense : nope
4. Killed somebody : nope
5. Broken somebody heart : yeap
6. Been in love : currently
7. Cried when someoned died : yeap

DO YOU BELIEVE IN :
1. Yourself : of course
2. Miracles : always
3. Love at first sight : yeap!
4. Heaven : i do.
5. Santa claus : nope
6. Superstition : sometimes
7. Post as 100 truths ? : yeps

TRUTHFULLY :
1. Is there one person you want to be with right now ? : my family
2. Do you know who your real friends are ? : yeap
3. Do you believe in God ? : always and forever.

Comments

Popular posts from this blog

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …