Skip to main content

rindu radio country akhirnya reda;

weeehoooo! excited sambil melumpat2 dalam bilik sambil menari samba sikit, kejap bertango dan kejap lagi ku berzapin! haha well, aku dapat dengar radio country setelah sekian lama aku berpuasa mendengarnya. thanks to Seri sebab kasi pinjam daku broadband mu. actually tadi aku pinjam untuk check harga tiket balik ke tawau untuk cuti CNY ni.

tiba-tiba, mood bercuti aku melonjak dengan begitu hebat sekali. sangat tidak excited mahu balik rumah. mahu makan makanan rumah. mahu gaduh2 sama zana. dan yang paling penting, kalau dirumah tiada sudah allergik di badan yang sangat merimaskan aku!

iklan kejap: baru perasan suara Blake Shelton sama Kenny Chesney ni hampir sama

okay, sambung balik. for today, nothing special happened. melainkan aku dah pecahkan the spell, which is aku akan sentiasa tidak datang kuliah hari rabu. kihkihkih, tapi hampir juga tadi, aku terlajak tidur. kalau tak, memang aku akan sentiasa kena sumpahan rabu tak datang kuliah (sangat tahyul ok!) memang dari dulu, aku tidak akan datang rabu. pelik ni, dan memang aku akan sentiasa lepas kelas Encik Hamzah. hahahaha! apa mahu jadi la aku dulu =_= tapi, aku sekarang dah berubah, demi kebaikan bersama, dan demi priority utama aku! uiseehh

update blog sambil dengar lagu country, aduh sangat boost my idea bah! macam2 aku mahu tulis, tapi memang menyimpang habis. tiada isi utama melainkan kemerepekan yang melampau. malam ni, ada meeting utk AJK MPPB KPLI JAN 2011. awal2 lagi, aku mahu wish, welcome to IPG Kampus Tawau kami ;) ingat kata Encik Amin Tan Tua; "ipg yang paling sibuk dalam dunia" well, i bet him right! tapi, it's okay for me. pengalaman yang tidak mungkin dapat di kutip dimana2.

wokeyh, stop dulu sini. ada kelas PJK kejap lagi. babai kamurang ;D

Comments

Gurl Gurl said…
best tu country music kak.i lyke it too.:).bikin nyaman.iihihi
hehehe itulah best kan ;) dengar malam2 waktu hujan hihi

Popular posts from this blog

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…