Skip to main content

23 things I do today;

random saja ni aku update untuk harini yer ;)

1. aku macam biasa tidur tak lena. setiap sejam bangun dek gatal2 d badan. huhu cepatlah sembuh =(

2.alarm aku bunyi jam 5 pagi. then aku kasi stop. last2 bangun jam 6 pagi. punya terkejut

3.mandi punya main laju. bersiap dalam masa 15 minit =D

4.langsung tak pakai mekap segala. sebab muka aku agak allergik juga dengan semua mekap2 sekarang

5.pergi medan selera, lenggang kangkung dengan seri.

6.just makan kuih-kuih. kesian diriku. hanya mampu melihat kawan2 makan sedap.

7.pergi perhimpunan. and eh, Patricia jadi MC harini. dia lakukan dengan baik. syabas kawan :)

8.as usual amanat dari pensyarah memang ada. and sangat lucu pantun Mdm Anna.

9.jumpa ms sefiah pasal ajk mppb.then dari 26org, kena cut pergi 13org saja. weehoo! kerja keras lah kami nanti

10.masuk kelas. gosip sana gosip sini. langsung tiada lecturer masuk harini

11. "la abuela" perkataan baru untuk classmate.

12.balik ke asrama. singgah medan kejap beli sup dan ikan

13.makan d asrama. sekali kena call suruh hantar senarai nama ajk yang dah edit

14.lepas makan, singgah bilik seri,print senarai ajk

15.bergegas ke admin. berlari2 anak. sampai saja d workstation, tercungap2

16.urusan ajk mppb selesai. tinggal tunggu meeting hari rabu ni

17.singgah koperasi, sengaja beli keropok, untuk dapat duit syiling. tapi tiada juga duit tukar

18.sambung pura2 beli kuih di medan, dan dapat juga la syiling sikit

19. sekarang mahu cari 60sen lagi, so harus pura2 lagi petang nnt p kafe beli pisang 40sen ;p

20.sudah selesai mandi dan sekarang sangat selesa

21.pakai cream seluruh badan. habis bertompok2 putih di badan. tapi x per, demi kebaikan bersama

22.sekarang tengah fikir mahu tengok TV atau tidur?

23. okay, babai.

Comments

Popular posts from this blog

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …