Skip to main content

ada hala tuju sikit, tapi menyimpang akhirnya;

semangat aku update blog tiada hala tuju kembali lagi. mungkin sebab aku baru sahaja habis minum2 milky tea sama makan sponge cake sorang2. haha! well, itulah kan rutin hidup seorang dalam bilik ni. semua sendiri2. macam sadis juga lah. tapi, i x kisah. i happy juga. sebab i boleh kentut sekuat hati, i boleh kurik hidung puas2 tanpa malu, i boleh seksi2. (buduh punya statement. hahahahaha!!)

sejak dua hari aku rasa telinga aku berasap sudah. macam2 info di bagi bertubi2. aku macam terumbang ambing berabis ni.sebab aku perlu update sikit kepala otak aku yang mempunyai memori yang lambat kalah2 tu siput depan bilik kami yang mengensot2 serata tempat dan beranak pinak sampai aku rasa, eh aku d asrama ka atau di ladang siput vavi ni? kwang3x

aku mesti tidur awal ni. karang aku terlambat bangun lagi tadi. kalau lambat bangun, tidak lah dapat makan2 sana medan selera. haha~! harus tu breakfast supaya ada tenaga di dalam kelas. (cih, padahal dalam kelas, kerja aku menahan mata, dari terlelap, nda pun bisik2 seatmate aku c luqman atau seri, bawa2 mengumpat). aku memang harus jalan dari asrama paling lewat pun jam 645pg, sbb nnt tu nasi atau mee semua jadi sejuk. tidak lah best kan untuk dimakan2.

bah, aku berhenti lah dulu menaip. kalau aku terus ni, memang paling OUT OF TOPIC. tapi, nanti kalau aku kegetekan lagi mahu update, jangan kamu sasak. sukung aku aa! kalau bukan rakyat Malaysia sokong sesama Malaysia, siapa lagi. haha! palui.

Comments

Popular posts from this blog

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…