Skip to main content

ayat aku berbisa mungkin, tapi kau jangan perasan ini untuk dirimu;

"sebelum kau belajar mencintai orang lain, lebih baik kau cintakan dirimu dahulu"
seperti senang ungkapkan kata-kata ini, cuba kau buat?
jadi macamana pula dengan kata-kata
"aku lebih rela terseksa asal buat dirimu bahagia?"
adakah senang juga untuk melakukan semua itu.

lantas aku memilih, dalam apa keadaan sekalipun, untuk lebih mencintai diri aku sendiri. biarkan yang lain terluka asal diriku bahagia. bukan kah itu seperti ego diriku? ya, aku akui. tapi ada satu masa, bila kau sudah penat bersabar, dan perkara itu berulang semula, lebih baik aku pilih hidup aku sendiri.

aku bukan orang yang baik-baik. solat tunggang langgang. pakai tudung kejap on kejap off. tapi aku pasti, aku tidak sekejam yang lain. pakai tudung, dan mengumpat, menyebarkan kata-kata kepada orang lain, bergosip, adakah bagus begitu? aku tidak point sapa-sapa untuk entri kali ini. cuma aku bosan betul dengan karenah manusia di muka bumi.

sama seperti bidalan kata ini, yang aku buat sendiri;
luaran tertutup rapi, dalaman sangat busuk.

sebelum aku terlebih kata, hingga ada orang yang perasan dirinya yang aku cakap ni, lebih baik aku stop. aku nasihatkan kepada yang baca ni, jangan buat spekulasi yang aku sedang cakap tentang dirimu. lainlah kalau dirimu yang terasa2 lebih, pastu kau memaki sendiri-sendiri. itu aku memang tak boleh tolong, sebab aku rasa kau ada penyakit mental. kesian.

Comments

Popular posts from this blog

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Asrama Terbuka IPG Kampus Tawau;

last week, kampus kami mengadakan Program Asrama Terbuka. which is antara program yang julung kali diadakan sepanjang aku 4 tahun berada di kampus ni. pengisian program ni adalah melawat bilik kawan anda, tak kisah girls or boys, makan-makan, and so much more. just let the picture talk =)
maybe next year boleh buat lagi, haha cuma if di buat lagi, i will lock my room. haha =p