Skip to main content

aku suka tengok dinding yang ada bunga tersenyum;

selamat sore semua :) selamat hari ahad juga kepada semua. well, harini tiada apa2 juga aku buat d asrama melainkan bangun lambat, kemas bilik, bersin2, lepak2, gosip2,nyanyi2, online2, makan2, dan pasni gutung ruyung. cis! aku malas. muahahahaha memang aku malas, sebab aku tahu bisuk, kena kasi bersih juga balik oleh tu cleaner semua.

tetapi memandangkan, aku ni guru pelatih cemerlang dan terbilang, yang memang paling tambirang jua kadang2, aku pun akur lah saja. aku bahagian kasi bersih bilik mandi, so, bersihkan saja la. bukan selalu kan. walaupun aku tahu, warga2 asrama aku ni pembersih orangnya, tapi kasi bersih juga lah.

right now, aku sedang melepak di bilik lama. Seri sedang berbalas SMS, while wanti sedang main game online dan florence adalah penonton utama dia main game. aku duduk di katil lama, dengan meja spongebob, sambil melap2 hingus2,menggaru2 muka yang gatal, melihat2 cuaca diluar, takut2 hujan, nnt senang lah aku lari bertempiaran menyelamatkan kain

aku dah janji kan mahu upload satu gambar, untuk setiap entri, so, aku memang tak tahu tadi mahu upload gambar apa. sedang aku baring2, melayan blues dengar lagu country yang jiwang2, aku terpandang ke dinding. wee-hoo, aku nampak sticker bunga2 aku. then, terus aku tersenyum.walhal, aku dalam mood merajuk sekarang ni sama someone.

kalau dulu, asal saja aku teda mood or bersedih, aku mesti tengok dinding aku ni. bunga2 yang senyum. comel kan, cakap ya ba! please, cakap ni comel. ahhaha memaksa! ba, aku sambung tengok dinding dulu sampai berjam2 aa. biar sampai paning2 ni kepala, pastu kalau aku rasa mahu meluah, aku meluah sama ni bunga2. dan aku rasa kalau aku betul2 buat mcm ni, mesti dorang cakap, aku layak sudah ni masuk hospital bahagia atau d bukit padang sana kk =_='

Comments

Angel said…
Nice! Sa pun mo ada lekat2 mcm ni bah tp dinding papan kan so... I have to kiss it goodbye. But I love sunflowers. Sunflowers are my happy flower :)
hehe.. kami actually kna kasi haram ba lekat2 d dinding, tp maw juga kan melekat2 ;p itula pasal

Popular posts from this blog

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…