Skip to main content

nasi goreng payau dan roti siang ke malam;

okay. penat aku emo tadi. padahal tiada juga aku panas sama sapa2. saja buang tebiat, emo malam2 kahkahkah. macam apa saja bila aku baca balik tu entry. macam palui2, dan bunguk2. tapi malas jua aku padam. peduli lah sana. siok tu nanti baca reaksi orang ;p

aku betul2 tiada cerita oo harini. memang hidup ku seharian berkurung di dalam bilik. lepas breakfast tadi, aku kena call oleh Encik Ismail.so, aku pun ikutlah makan dekat airport sana (which is sangat popular dengan daging payau) dengan Abg Peter dan Abg Jeffrey.aku just order nasi goreng payau yang sangat sedap dan pedas. tapi kepedasan nya tu kira okay lah juga dengan rasa nasi goreng yang superb! try la datang terutama yang orang tawau tu ;)

balik asrama, aku makan ubat. dan jadi sangat mengantuk. sempat juga aku chat sama si bebeh before dia urus rumahnya yang jauh nun d hujung tawau. haha aku mamai2 sudah time tu, aku angkat laptop ku di sebelah katil, dan berchat sampai aku tertidur tak hengat dunia betul! aku bangun maghrib sudah, time tu ketukan si dayah ke pintu ku, macam ada kebakaran saja, walhal mencari minyak pula dia. kihkihkih

bangun pastu, entah apa aku mahu buat. menghadap laptop dari tadi sampai la sekarang. pastu aku cuma makan roti yang aku makan breakfast tadi, dan minum banyak air. supaya aku kenyang betul. kesian diriku, harus berpantang matcham2. sedih taw ;( tapi apa boleh buat, aku rela berpantang, dari tidak boleh tidur setiap malam kerana gatal2 d badan

monolog dalaman aku: serius, aku tiada gambar untuk aku upload ;/

Comments

Popular posts from this blog

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…