Skip to main content

30 extraordinary things happen in the world right now;

1.A baby is taking it’s first few steps without falling.

2. Two people somewhere in the world, are falling in love.

3. Somewhere, someone is admiring a breathtaking sunrise, and somewhere else, a surreal sunset.

4. A soldier of sorts is diligently fighting the fight so you don’t have to.

5. Someone who suffered from a severe injury last year is back on their feet.

6. A small group of people are building something that will soon make the impossible possible.

7. Somewhere on Earth a double rainbow is stretched from one end of the horizon to the other.

8. One of the next Billboard-chart-topping musical artists is patiently rehearsing in her garage.

9. A piece of literature is being written that will eventually change your perspective on life.

10. A friend is helping a friend rise above thoughts of suicide.

11. People of various religious backgrounds are in temples, churches, mosques and other places of worship praying, wholeheartedly, for world peace.

12. An elderly couple is celebrating their 50th wedding anniversary.

13. Two best friends are laughing so hard that they aren’t even making any noise.

14. A firefighter is running into a burning building to rescue a perfect stranger.

15. Someone in your hometown genuinely wants to be your friend.

16. A new mom is lying in a hospital bed and holding her baby twins for the very first time.

17. Someone is taking a shower and singing happily at the top of their lungs.

18. There is someone out there who smiles when they think of a specific moment they once shared with you.

19. An alcoholic just celebrated one full year of sobriety.

20. Volunteers in major cities all over the world are working at homeless shelters caring for those who are less fortunate than themselves.

21. A high school athlete just broke their own personal record.

22. Two teenagers just received their very first kiss ever from each other.

23. Someone is hugging a friend who desperately needs it.

24. Someone just placed their spare change in the charity collection cup at the grocery store.

25. A small group of friends are sitting around a table sharing funny stories and cheerfully reminiscing about the good old days.

26. Honest people are working for various government entities to help protect your basic human rights and civil liberties.

27. An emergency room surgeon is in the middle of saving his patient’s life.

28. Someone is holding the door open for the person behind them.

29. Someone out there is missing you and looking forward to your next visit.

30. We are reminded that extraordinary things happen to ordinary people, and that there is beauty and wonder in everyday life.

Comments

amazing! to think of those things happening right at the moment im typing this comment feels like the world really is huge!
hehe yeapp..
sangat amazing kan,,
dunia ni sgt besar ;D

Popular posts from this blog

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …